Quantcast
Channel: Puutarha - ePressi
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1848

Kaikki Suomen keväästä – uutuuskirja täydentää SKS:n vuotuistietosarjan

$
0
0

Uutuuskirja Suomen kevät – Päivästä päivään on uudenlainen opas kevääseen. Kirja kertoo jotain erityistä jokaisesta kevään päivästä – maaliskuun ensimmäisestä aina toukokuun viimeiseen.

Suomen kevääseen mahtuu monta merkkipäivää, vuotuisjuhlaa ja luonnonilmiötä. Kirja kertoo keväisten juhlapyhien historiasta: mistä virpomisperinne on saanut alkunsa, mikä on lankalauantai ja minkä muistoksi helatorstaita vietetään. Kirja tarjoaa myös vanhan kansan viisautta säiden ennustamisesta, kalaonnesta ja satovuodesta. Tiesitkö, että ruohosipulia on käytetty rohtona yskään ja hengenahdistukseen?

Perinnetiedon lisäksi kirja tarjoaa paljon käytännön vinkkejä, jotka auttavat ottamaan keväästä kaiken irti.  Kirja neuvoo, kuinka rakennetaan linnunpönttö, tehdään pajupilli tai kasvatetaan parvekeperunoita. Kirjasta löytyy myös kevääseen kuuluvia reseptejä: Mikael Agricolan päivänä leivotaan Agricola-leivoksia ja pääsiäisenä tehdään mämmiä.

Heli Hottinen-Puukon kirjoittama Suomen kevät täydentää Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran vuotuistietosarjan, jossa on aiemmin ilmestynyt Suomen kesä (2014), Suomen talvi (2015) ja Suomen syksy (2016). Suomen kevään myötä sarja kattaa vuoden kaikki 365 päivää. Sarja on aarreaitta ja kattava tietolähde kaikille perinteistä, itse tekemisestä ja luonnontarkkailusta kiinnostuneille.

KM Heli Hottinen-Puukko on vapaa kirjoittaja, toimittaja ja opettaja, joka on kiinnostunut kansanperinteestä, taiteesta ja designista, käsityö- ja ruokakulttuurista sekä luonnon ilmiöistä ja puutarhanhoidosta. Hänellä on monivuotinen työkokemus aikakauslehtien, tietokirjojen ja lasten- ja nuortenkirjojen parissa.

Linkki kirjan kansikuvaan.

Heli Hottinen-Puukko
Suomen kevät
Päivästä päivään
216 sivua | SKS 2017

Lisätiedot ja arvostelukappaleet: SKS:n markkinointikoordinaattori Mirka Vesala, mirka.vesala@finlit.fi, 050 490 0245


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1848

Trending Articles